Debat Forum > ALT DET ANDET

Hvilken temperatur skal der være i et hobby maskinværksted

(1/2) > >>

Dk92:
Halløj!
Jeg er ny her, og skal til at lave et maskinværksted i mit nye hus, lokalet er bygget som garage i sin tid, og tidligere ejere har brugt det som gildesal & fyrrum (så jeg har mulighed for at montere radiatorer. Det er 64m2.
Hvad er jeres erfaringer mht. temperatur i værksted?
For min skyld behøves der ikke at være super varmt, men jeg tænker mest på mit værktøj, maskiner og materialer iforhold til rust.
Hvilken temperatur vil i foreslå som fast temperatur?

Mvh. Mark

jens:
Hej og velkommen til :)

Det er mere luftfugtighed det kommer an på, i mit lille hobbyrum har jeg kun ca 8 gr, som holdes med en el olieradiator, så har jeg en affugter, men den køre næsten aldrig.
Rummet er helt tæt, det skal det være hvis man vælger at køre med en affugter.

Kan ikke huske hvilken luftfugtighed jeg holder den på, mit hygrometer virker ikke længere men mener affugteren holder den på 65.

Og værktøjet ruster ikke...

Dk92:
Tak :-) jeg skal have skiftet vinduer så det bliver helt tæt, men ellers er det vist fint. 8grader lyder ikke af meget. Tak for svar  [th]

RH:
Et maskinværksted skal være 20c°
Altså, i den virkelige verden.

Hjemme må man nøjes.
Jeg har endnu ikke fået taget mig sammen til at installere varmepumpe, så jeg går stadig rundt med thermodragt når det er koldt.

Men planen er at varme det op til 8~12c°. Og så holde det kontinuerligt.

Der hvor det virkelig ruster er, når man går fra meget kold, til varm. Så kondenserer alle kolde overflader, (stål) og så er det hele rødt dagen efter - jeg har prøvet det. Og alle maskiner er driv våde. - heldigvis er de altid smurt ind i olie på blanke flader, så det går lige..

Går man og arbejder, og har normal påklædning på, så behøver man ikke så høj temperatur.  Men man bliver jo magelig og bekvemt, og ender med at bruge mange timer i værkstedet, så +15 er nok at foretrække.
Og er det ellers isoleret bare nogenlunde, så er forskellen fra feks 10 til 15 ikke så voldsom.  Det er jo ikke så mange dage om året at det er 'rigtig' koldt herhjemme efterhånden.

Sendt fra min Redmi Note 9 Pro med Tapatalk

Tommy:
På et tidspunkt havde jeg et defekt tagnedløb, som kunne holde et hjørne af mit ca. 24m# værksted (incl. toilet og trappe) så fugtigt, at affugteren skulle tømmes flere gange dagligt. Det fik jeg dog lavet. ;)

Toilettet bliver holdt frostfrit med en lille varmeblæser, men ellers har jeg det ligesom RH. Planerne om varmepumpen bliver ikke rigtigt til noget, så det er farven på næsen, der bestemmer, om jeg er i "værkstedshumør". ;D

Man lærer værdien af olieklude.  8)  :)

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version