Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Gode Links, Tip og Trick / Sv: Om køb udenfor EU
« Nyeste indlæg af Joris Dato I dag ved 17:53:41 »
Hej Kenneth
Tak for info.
Ved du om Aliexpress er med i IOSS ordningen? Alle mine indkøb hos dem er ophørt med Postnords indberetning til told og skat.
Venlig hilsen
2
Styring og El / Sv: TIG reguleringspedal
« Nyeste indlæg af Kenneth Dato I dag ved 17:21:41 »
Er enig med Jens. De helt almindelig modstande er på 1/4W, men modstande kan fås i enhver størrelse. Der er ingen spænding relateret til en modstand, da det netop kun er hvor mange Watt der afsættes i modstanden der har betydning (Volt X Ampere).

Hilsen Kenneth
3
Gode Links, Tip og Trick / Om køb udenfor EU
« Nyeste indlæg af Kenneth Dato I dag ved 17:09:27 »
Der skal siden 1/7-21 betales moms + told af alle forsendelser - uanset beløbet - fra ikke EU-lande.

Leverandører kan tilmelde sig et program hvor de tager sig af det der skal betales for kunden og afregner med EU. Det er det der hedder IOSS (Import One Stop Shop). Dermed undgår man transportørens momsgebyr som fx hos Postnord er 160,-

DOG er der en beløbsgrænse PR FORSENDELSE på €150,- Overskrides den så skal der betales moms + told når varen kommer til landet i stedet for hos leverandøren. TJEK derfor at de ikke opkræver det hos leverandøren da man så skal til at have det refunderet fra leverandøren når man opdager at man skal betale ved modtagelsen.

Ovennævnte kræver som nævnt at leverandøren er tilknyttet IOSS - er de ikke det så opkræves det som normalt i modtagerlandet. Dette kan man enten spørge leverandøren om, eller tjekke at de på betalingen har trukket for moms mv.

Ved import hvor momsen afregnes gennem fx postnord vil man skulle lægge dansk moms, told(typisk nogle få %) og ikke mindst det forhadte gebyr på 160,- oveni beløbet.

Til fælles glæde kan jeg fortælle at ARCEUROTRADE arbejder på at blive tilmeldt IOSS programmet så det igen vil give mening at handle småting hos dem. Det er dog endnu ikke aktivt.

Med venlig hilsen
Kenneth
4
Faglig debat / Sv: Anderledes centrerpatron.
« Nyeste indlæg af Kenneth Dato I dag ved 17:00:11 »
Er der nogen, som kender merprisen og bøvlet ved at handle i England. [quest] [quest] [quest]

Ja det gør jeg. Jeg laver lige et seperat indlæg om at handle udenfor EU.

Hilsen Kenneth
5
Faglig debat / Sv: Så fik jeg da smadret min tandrem på fræseren
« Nyeste indlæg af Kenneth Dato I dag ved 16:58:42 »
Mange tak for alle jeres kommentarer  :)

Tommy jeg tror du har ret i et jeg passede for meget på med omdrejningerne  :P

Angående at finde en rem i DK, så er der mange der har en XL 140, men ikke i 19mm(075). I hvert fald er der ingen der har den i deres webshop. Hvis jeg får tid så skal jeg have ringet til nogle danske forhandlere og hørt dem, eller må det blive fra Tyskland.

Hilsen Kenneth
 
6
Faglig debat / Sv: Så fik jeg da smadret min tandrem på fræseren
« Nyeste indlæg af Villy Dato I dag ved 16:05:18 »
Det tror jeg bestemt ikke du har ret i......Jeg tror du kan få den rem fremstillet du måtte ønske...... ]kr[ ]kr[
7
Faglig debat / Sv: Så fik jeg da smadret min tandrem på fræseren
« Nyeste indlæg af Hans Ingvorsen Dato I dag ved 15:51:37 »
Det er muligt at i har ret, det må komme an på en prøve at se hvad Kennet finder. Jeg mener at sådan noget rem værk er en storindustri, så hvis man skal lave en ny maskine så skal man først se efter hvilken remme man kan få og så lave maskinen der efter
8
Styring og El / Sv: TIG reguleringspedal
« Nyeste indlæg af jens Dato I dag ved 15:35:54 »
Det er effekten modstanden/watt skal kunne håndtere, som jeg husker det er de almindelige små modstande på 1/4 watt.
Men en modstand på 220 k ohm vil jo typisk ikke trække det helt vilde.
9
Styring og El / Sv: TIG reguleringspedal
« Nyeste indlæg af Harry Dato I dag ved 15:32:13 »
Mig bekendt er en modstand uafhængig af spændingen, så det må være hvormange Watt den kan klare det så drejer drejer sig om er strømmen den skal klare.
10
Styring og El / TIG reguleringspedal
« Nyeste indlæg af Floyd Dato I dag ved 15:22:23 »
Jeg prøver indædt at undgå at kalde den en fodpedal, fordi det er dobbeltkonfekt. "Pedal" kommer af "pedes" som er latin for fødder.
Hvorom alting er, så er jeg ved at tilpasse en pedal fra min gamle Tig svejser til min nye. Det er lidt småt med diagrammer, men jeg kan se, at der mellem to af benene skal være en modstand på 220 K Ohm, såldes at svejseren kan vide, at der er en regulering tilsluttet. En sådan kan jeg også, med lidt besvær, finde, men så er spørgsmålet: Hvor mange volt skal den være på?
Jeg er overbevist om, at der bare er tale om noget styrestrøm (spænding), formodentlig 24-48 V, men jeg er lidt tilbageholdende med at jage et multimeter i stikket.
Jeg mener jeg fandt en 50 V modstand et sted, ville der ske noget ved at bruge den selvom styrespændingen så kun var 24 V?
Det jeg lærte om elektronik i ungdomsskolen for 55 år siden rækker ikke rigtigt, så jeg håber nogen med en lidt større viden om elektronik vil hjælpe mig videre.
Sider: [1] 2 3 ... 10